Yoga les


Welkom bij Yoga Studio Esther van Schie.

De plek voor Hatha Yoga in een sfeervolle locatie in Pijnacker. 

      Lestijden

 

      In Pijnacker geef ik Hatha Yoga les.    

 • maandagavond 19.00 - 20.00 uur       
 • maandagavond 20.15 - 21.15 uur       
 • dinsdagochtend 9.00 - 10.00 uur  
 • dinsdagavond 19:00 - 20.00 uur     
 • dinsdagavond 20.15 - 21.15 uur    
 • woensdagavond 19:00 - 20.00 uur    
 • woensdagavond 20.15 - 21.15 uur      
 • donderdagochtend 9.00 - 10.00  uur

Proefles: kost €5,00 heb je interesse, boek de les of mail, bel, app mij? 

Lessen volgen: Wil je na de proefles lessen komen volgen? Schrijf je eenmalig in via onderstaande button, "Inschrijven nieuwe yogi". En boek je lessen. Let op, de betaling is later via tikkie/betaalverzoek/contant als je bij mij in de studio bent.


Privé Yoga: Ook kun je een uur privé yoga reserveren: kosten 1 uur: €60,00


Evenementen en workshops:

Kijk op: agenda voor data van: Het Klankschalen Lig Concert.

 


Wat is Hatha Yoga?

 

Yoga  betekend samenbrengen, verbinden. Door yoga beoefenen wordt lichaam, geest en ziel samengebracht. In elke les komen tijdens de oefeningen alle spiergroepen en gewrichten aan bod, voor optimale vitaliteit. De les is geschikt voor alle leeftijden, en is van gemiddeld niveau.

 

Hatha Yoga is een fysieke yoga-variant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana's) en ademhalings technieken (pranayama's).

In het westen is Hatha Yoga populair om te onthaasten en stress verminderen. Hatha betekend yogahoudingen.

Daarnaast heeft Hatha Yoga ook een gunstig effect op het zenuwstelsel/klieren en organen en bewustzijnsontwikkeling. Naast de fysieke lichamelijke oefeningen staat centraal om bij je Zelf en je innerlijke kracht te komen. Met als doel de levensenergie te activeren en in balans te komen. 

Meditatie is een effectieve methode om geestelijke en lichamelijke en emotionele belasting te verminderen. Wie regelmatig mediteert vergroot zijn energie, motivatie, tevredenheid en gezondheid en daarmee de kwaliteit van het leven. Hatha Yoga heeft mij ontzettend veel gebracht en graag wil ik met mijn enthousiasme en ervaring mensen laten ervaren wat Hatha Yoga voor je kan betekenen.

 

In de Yoga les beginnen we meestal met een zitmeditatie, daarna volgen de opwarmingsoefeningen en vervolgens lichaamshoudingen (asana's) Ook doen we in elke les een ademhalings en een balans oefening en we eindigen met een liggende eindontspanning. De meditaties zijn stilte of worden geleid met woorden van bewustwording en zingeving. 

 

Zwanger:  De lessen zeer geschikt  om soepel te blijven en rust te vinden. Wel graag voor de les dit aan mij melden zodat ik je een en ander kan adviseren en waar rekening mee te houden. 

 

Informatie: Kom op tijd en zet de mobiele telefoon uit. Draag makkelijk zittende kleding. Neem een kleine handdoek mee voor op het hoofdkussentje. Raadpleeg altijd je huisarts als je een blessure of andere aandoening hebt. Eet niet te zwaar voor de les. Luister goed naar je lichaam en respecteer je grenzen.  Drink een kwartier na de les genoeg water om het reinigingsproces te ondersteunen.

 

Na afloop van de les staat er een kopje thee voor je klaar!

 

Betaling: per bank of contant. (betaling in de studio per betaalverzoek/tikkie/contant)

 • Proefles  €5 
 • 10-strippenkaart van €100 (4 maanden geldig)
 • Jaarabonnement 1 les per week €300
 • Jaarabonnement 2 lessen per week €430
 • Losse les €14

Strippenkaart: De strippenkaart is persoonsgebonden.

Jaarabonnement: Bij een gemiste les doordat je verhinderd bent of door een feestdag die buiten de schoolvakantie valt, kan je de les op een ander tijdstip binnen een maand inhalen. Het abonnement wordt stilzwijgend verlengt. De opzegtermijn is 1 maand. Het opzeggen dient schriftelijk te gebeuren via esthervanschie@live.nl 

Reglement:

Na de proefles: Wil je lessen volgen?

Schrijf je in via bovenstaande button "inschrijven nieuwe yogi" en reserveer je gewenste les.

Aan of afmelden:

Verplicht aanmelden: Strippenkaart of losse les. Reserveer je les via Momoyoga (of de bovenstaande button: les reserveren) 

Verhinderd les: Ben je verhinderd voor een gereserveerde les, meld je tijdig kosteloos af tot uiterlijk 2 uur voor de les begint via Momoyoga. 

Voor yoga jaarabonnees staan de lessen wekelijks reeds ingepland op een vast lesuur. In dit geval graag tijdig bij verhindering afmelden/uitschrijven via Momoyoga. Of bericht mij!

Schoolvakanties: Raadpleeg wel altijd deze website voor actueel nieuws, betreft schoolvakanties/feestdagen wanneer er geen les is! Uiteraard is deze info ook te vinden op het lesrooster Momoyoga: zie bovenstaande button lesreservering/Momoyoga.

 

Les reservering-app van Momoyoga: Altijd en overal op je telefoon toegang hebben tot je lessen. (voor aan of afmelden van een les, niet voor aankoop strippenkaart/losse les)  Download op je telefoon de Momoyoga-app via de Applestore of PlayStore!  

 

Vakantie overzicht 2023

 Voorjaarsvakantie: 6 maart t/m 10 maart 2023

Meivakantie: 24 april t/m 5 mei  2023 

Zomervakantie: 10 juli-25 aug 2023

Herfstvakantie: 23 oktober t/m 27 oktober 2023

Kerstvakantie: 25 december 2023 t/m 5 januari 2024

 

 

Er is geen les op 2e Paasdag/2e Pinksterdag/Koningsdag (en Hemelvaart in overleg) .

Met een jaarabonnement is er mogelijkheid een andere les in die week of maand te volgen.

 

Contact/locatie gegevens/betaalgegevens:

Yogastudio Esther van Schie

Hankweg 103 2641 WV Pijnacker

OV: De bus Delft/Zoetermeer 455 Neem halte Zijdeweg

Telefoon: 06-54981367

E-mail esthervanschie@live.nl

Betaalgegevens: NL07ABNA 0865364109 t.n.v E.M van Schie-Kortekaas

Vermelden bij omschrijving yogastrippenkaart : Yoga/naam 

Vermelden bij omschrijving jaarabonnement:  Yoga/naam