Over Esther


 

Mijn naam is Esther van Schie en ik ben geboren in september 1967.

Mijn man en ik hebben samen 3 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen. Samen hebben wij tot eind 2017 in Berkel en Rodenrijs een Orchideeënkwekerij gerund. Daarnaast ben ik vanaf 2012 Yogadocent, hypno-regressie/energetisch therapeut. 

 

 

Hobby's

 

Mijn hobby's bestaan uit alles wat te maken heeft met wellness en welzijn en Zuid Limburg.

Al jaren hou ik mij bezig met spiritualiteit, alternatieve geneeswijze en de zin van het leven op een positieve manier. 

 

Aanleiding

 

Een aantal jaren geleden heb ik zelf hypno-regressie sessies en energetische behandelingen ondergaan om dingen vanuit mijn verleden een plek te geven en meer inzicht in mijn leven te krijgen. Het effect van deze behandelingen vond ik zo bijzonder en positief dat ik hier zelf ook meer mee wilde doen om meer te kunnen betekenen voor anderen.

 

Toen ik vijftien jaar was overleed mijn vader, nadat hij een lange periode depressief was en het leven zelf beëindigde. Sindsdien heb ik mij verdiept in depressiviteit en de psyche van de mens en heb hier als het ware een persoonlijke studie van gemaakt. Later heb ik allerlei cursussen op dit gebied gevolgd. Ook had ik vanaf die periode heel erg de behoefte iets te willen betekenen voor andere mensen, in de vorm van een luisterend oor of op een andere manier. Sinds die tijd gebeurt regelmatig dat voor mij onbekende mensen hun levensverhaal vertellen of een emotionele gebeurtenis met mij delen. Altijd was en ben ik bezig met het geven van advies aan mensen. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg de ander te mogen helpen op het levenspad.

 

Opleidingen

 

In 2008/2009 heb ik NLP Practitioner bij Mindacademie gevolgd (Neuro-Linguistisch Programming) een 1-jarige training waarin je veel leert over coachen en het gedrag en denkwijze van de mens.

 

In 2010/2011 heb ik een 1-jarige opleiding tot Spiritueel/eclectisch therapeut op MBO+ niveau gevolgd bij stichting Paradidakt. Hierin leerde ik voornamelijk de hypno-regressietherapie en magnetiseren/ chakra-healing. Ook werden wij getraind op de ontwikkeling van het mediamieke en intuïtieve vermogen met als doel om tijdens een behandeling te werken met het invoelingsvermogen.

 

Omdat ik in het verleden, mede door de hectiek van het werken in de Orchideeënkwekerij in ons voormalig bedrijf, regelmatig last had van stress, ontdekte ik dat Yoga bijzonder goed hielp om stressverschijnselen te verminderen en zelfs te verhelpen. Ik was zo aangenaam verrast en  geïnspireerd door Yoga dat ik dit door wilde geven aan anderen. Daarom heb ik om die reden in 2011/2012 de Basis Hatha Yoga-docent-opleiding 100 uur (YogaPoint) in Utrecht gevolgd. Begin 2017 heb ik bij YogaPoint de 200 uur HathaYoga opleiding afgerond.

 

Tussendoor volg ik allerlei workshops en korte cursussen zoals; Ontspanning-massage cursus, Chakra Yoga, (Stoel)Yoga op werk, Welzijn-workshops en cursus 'Helende reis' Brandon Bays behandel methode en Spirituele stervensbegeleiding. REIKI 1,2 en Silva methode. Cursus Indiase meditatie methodieken (Yogananda) en 2018 Art of Living Happiness ademcursus, 2019/2020 Chakra Psychologie Irmtraud de Wreede, jan-juni 2020 YinYoga.(YogaPoint)

 

Bed & Breakfast/ Vakantiehuis Welzijn en Welzijns-weekend

 

Mijn man en ik gingen van jongs af aan en later met ons gezin regelmatig op vakantie naar Zuid-Limburg en zo veroverde deze heuvelachtige bourgondische omgeving een bijzondere plek in ons hart. In 2012 ben ik mijn passie gaan volgen en een aantal keer per jaar Spirituele Welzijns-weekenden gaan verzorgen in Zuid-Limburg in een vakantiehuis. In dit weekend verzorgde ik de yogalessen, inspiratieworkshop en stiltewandeling. 

 

De daarop volgende passie in 2014 werd in Zuid-Limburg een Bed & Breakfast runnen (1 à 2 weekenden per maand). We huurden permanent een vakantiehuis in Mechelen waar wij zelf geregeld op vakantie naartoe gingen en waar ik met veel plezier B&B gasten ontving en verzorgde.

 

De liefde voor Zuid-Limburg werd alleen maar groter en in 2016 kregen we de kans om een nieuw te bouwen vakantiehuis te kopen in Slenaken. Dit was een project van 4 riante huizen, aan de rand van het dorp, gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht. Wij kochten het derde huis, bijna bovenaan de heuvel.  Per begin 2017 is de Bed & Breakfast verhuisd van Mechelen naar Slenaken. Dit vrijstaande vakantiehuis bieden wij ook voor vakantieverhuur aan via o.a de VVV Zuid-Limburg.  Voor ons is dit vakantiehuis een grote droom in een geweldige, heuvelachtige omgeving, waar wij regelmatig ook zelf vakantie vieren! We wilden een bijzondere plek creëren waar mensen positieve energie van krijgen. We hopen dat anderen net zo veel plezier beleven in dit vakantiehuis in deze prachtige omgeving als dat wij doen!